de la Beauté Rustique - Onze honden

Onze honden
aan het werk


Home

Nieuws:

*Cotation 4 Jatise
Amice en Aquine

Contact

Update datum:

20.01.17

Altesse is op 27 mei 1985 geboren Nederlands en Luxenburgs kampioen, GG1 en GG2 Kampioen, VZH, HD tc, Dys A, cotation 4,(Quiche de la Beauté Rustique x Frans kampioen,Wereldkampioen '83, Ring 3, RCI 2, Dys A, cotation 6Newton du Bois Vermeil) uit ons derde nest. Ze is opgegroeid met een Australian Shepherd en haar moeder Quiche. Op vijfjarige leeftijd krijgt ze een nest met Luxemburgs kampioen, cotation 6, Dys A, Brevet RingBarabas des Habits Rouges. Het resultaat is 2 teven en 5 reuen.

Altesse is een introverte, eigenzinnige hond; ze is vrij moeilijk wat betreft werkenthousiasme. Het liefste ligt ze gewoon in de huiskamer te slapen. Ook aan lange wandelingen heeft ze een broertje dood. Haar leven staat in het teken van eten. Voornamelijk 'troep eten' en muizen vangen en opeten zijn haar grote hobby's. Voor een brokje doet ze een 'moord'. Voor de training is van haar 'eetobsessie' ook dankbaar gebruik gemaakt. Het favoriete speelgoed van Altesse is een tennisbal. Steevast wordt deze doormidden gebeten.

Over het algemeen is ze moeilijk tot actie te motiveren. Met 'druk' kan ze niet uit de voeten. In de hobbysfeer is gehoorzaamheid, behendigheid en reddingswerk met haar getraind. Ze heeft het UV diploma behaald en heeft de gedragstest van de BCN doorstaan.

Het is een rustige hond die vrij weinig voor zichzelf vraagt. Ze houdt je altijd wel in de gaten en meestal is ze ergens in de buurt. Lichamelijk contact is ze altijd uit de weg gegaan. Op latere leeftijd krijgt ze een hekel aan knallen en vuurwerk.
Voor vreemde mensen en kinderen is ze vriendelijk en betrouwbaar. Honden die bang voor haar zijn, worden soms achtervolgd. Eén keer heeft ze een andere hond een scheur bezorgd.

Altesse is een mooie hond met een mooi vrouwelijk hoofd. Ze heeft de titels Jeugdwinster en Winster ’87, Nederlands Kampioen en Recommandée (cotation 4) behaald. Haar gezondheid is goed. Haar HD uitslag is tc (B). Op 8 jarige leeftijd is ze cystes op de eierstokkengecastreerd en er zijn melkkliertumoren bij haar verwijderd.
Haar enige zwakke punt was haar rug. Vanaf 7 jarige leeftijd is ze halfjaarlijks met behulp van accupunctuur behandeld voor rugpijnen. Röntgenonderzoek heeft geen afwijkingen opgeleverd. Op 11 jarige leeftijd wordt een lekkende hartklep geconstateerd.
We hebben haar op 12 jarige leeftijd in laten slapen. Ze was 'op'.