de la Beauté Rustique - Onze honden

Onze honden
aan het werk


Home

Nieuws:

*Cotation 4 Jatise
Amice en Aquine

Contact

Update datum:

20.01.17

Attice is op 11 april 2005 Nederlands kampioen, JW '01, W '03, CW '04, UV, HD A, Dys A, cotasion 4(Racine de la Beauté Rustique x Brevet Obeissance, CSAU, Dys A, Elite A Sethi de la Roche Montaigne) geboren en een nakomeling uit ons zevende nest. Ze groeit op met Racine en Mirelle.

Attice heeft wat meer temperament als haar moeder. Ze is soms onzeker en wat 'zacht' voor een beauceron. Wel is ze zeer nieuwsgierig van aard. Onbekende dingen en voorwerpen moeten onderzocht worden. Ze heeft een fanatiek neusgebruik. Vanaf jonge leeftijd is gestart met speuren. Attice is ze vrij gemakkelijk tot actie te motiveren. Ze werkt graag en leert snel.

Bezig zijn met en bij ons in de buurt zijn is erg belangrijk voor haar. Speuren, sorteren, reddingshondentraining, maar ook gehoorzaamheid wordt met haar getraind. Ze behaalt op jonge leeftijd (1 jaar) haar GG b diploma, gevolgd door het GH = Gehoorzame hond
GG = Gedrag en Gehoorzaamheid
CSAU = certificat de Sociabilité et d'Aptitude à l'Utilisation
VZH = verkeerszekere hond
GH1-, GG1-, CSAU en VZH diploma.
Ook behaalt ze op haar sloffen meerdere malen het UV diploma.

Voor vreemde mensen is ze vriendelijk en betrouwbaar. Dit komt bij haar training voor reddingshond goed van pas. Ze is 2½ jaar als ze haar RH-VL G behaald. Met andere honden heeft ze geen problemen; een confrontatie gaat ze uit de weg. Attice is een ‘contactdier’. Ze is altijd in de buurt en ze wil graag geaaid worden.

Het is een mooie hond met een expressief hoofd. Ze heeft tot dusver de titels te behalen als de hond 3 x 1 Uitmuntend in de jeugdklasse scoortNederlands Jeugdkampioen en Nederlands kampioen behaald. In 2009 wordt ze Luxemburgs kampioen. Ze is net een jaar oud als ze in Frankrijk recommandée (cotation 4) wordt.

Attice heeft een goede gezondheid. Haar HD uitslag is, zowel in Nederland als in Frankrijk hetzelfde als haar moeder en grootmoeder, namelijk een HD-A.

Ze is 3 jaar als ze net als haar zus Aquine slaagt voor RH-VL = reddingshond vlakte
RH-SP = reddingshond Speuren
RH-VL A, gevolgd door RH-VL B
als ze 3½ is. Op 4 jarige leeftijd slaagt ze voor speuren A (RH-SP A), gevolgd door RH-SP-B op 4½ jarige leeftijd.

Als reddingshond wordt ze op de Epreuve Nationale 2009 in La Souterraine (fr) 1e in de werkhondenklasse (ingeschreven 18 teven) en als klap op de vuurpijn behaalt ze deze dag het Res. CAC en gaat nu ook als vice championne de France door het leven. Op deze manifestatie waren meer dan 300 teven ingeschreven.

Attice is voor ons de 1e hond waar schoonheid en werken zo hecht met elkaar verweven en gecombineerd zijn. Ze heeft de Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag MAG-test van de BCN doorstaan.

In augustus 2010 krijgt ze een nest (2 reuen - 3 teven) met Intern. Kampioen, Recommandeé, HD B, inzethond Rode Kruis, spec. mantrailen V'Ike du Murier de Sordeille , waarvan een pup aangehouden wordt. Na dit nest wordt haar reddingshondentraining weer hervat. Mantrailen komt in de plaats van speuren.
In 2011 behaalt ze haar Instinct Certification Test: een trail van 1 uur oud en een lengte van ongeveer 1 kilometer. De trail heeft een natuurlijk verloop. De combinatie krijgt een 1 uur de tijd de runner te vinden. Attice doet er net iets meer dan 10 minuten over.ICT examen. In datzelfde jaar heeft ze haar eerste positieve inzet als reddingshond (mantrailen) bij RHG 'Laot Kieke' .

In 2012 slaagt ze in Keulen tijdens een mantrailseminar voor haar Mantrailing Test: een trail van 4 uur oud en een lengte van ongeveer 1-1½ kilometer. De trail kent verschillende soorten ondergrond en verschillende kruisingen. De combinatie krijgt een 1 uur de tijd de runner te vinden. MT examen.
Werken, bezig zijn met of in de buurt zijn van ons, is haar geliefde bezigheid. Mantrailen is haar ding. Ze krijgt hier de bijnaam: de accountant. Check en dubbel check, altijd weer.

Begin 2014, net voor haar 9e verjaardag, wordt met een routine-onderzoek duidelijk dat er iets goed fout is met haar gezondheid. Verder onderzoek wijst uit dat het gaat om een gemetastaseerde anaalkliertumor. Het slaat in als een bom. Attice is op en top fit en heeft helemaal geen klachten.

dood

Uitgebreid oncologisch onderzoek is de vervolgstap en levert een zeer ingrijpende uitslag op: niet behandelbaar met een zeer korte toekomstverwachting (2 – 4 maanden). Onder het motto van ‘pluk de dag’ hebben we alleen nog maar die dingen met haar gedaan die ze leuk vindt (bezig zijn met ons). Gelukkig heeft zij geen ‘last van de toekomst’ gehad. Het zich goed voelen van Attice is ook tot op de allerlaatst dag gebleven. Op 13 juli 2014 ’s morgens nog getraild en gewandeld. Rond de middag komen klachten van een pijnlijke buik. Met spoed richting dierenarts. De situatie van haar verslecht zo snel dat van verder onderzoek afgezien is. We hebben haar laten inslapen; ze was net 9 jaar oud.

Veel te snel, veel te jong en te veel plannen niet uitgevoerd