de la Beauté Rustique - Onze honden

>

Onze honden
aan het werk


Home

Nieuws:

*Cotation 4 Jatise
Amice en Aquine

Contact

Update datum:

20.01.17

Myra de la Sylvade is geboren op 19 juni 1976 (Voya de la Bergerie Francaise x cotation 4Ustark de la Vallee des Arvernes). Haar roepnaam is Esta en ze is op een leeftijd van acht weken uit Frankrijk geïmporteerd. Het is onze tweede beauceron; eerder hebben we haar halfzus Xyla gehad.

Esta is een hond die voor niemand of iets bang is. Een lage staartdracht is haar vreemd. Haar gedrag is meer dan eens vergeleken met een zelfmoordcommando. Zeer zelfbewust en zelfverzekerd stapt ze overal op af. Iedereen wordt vriendelijk kwispelend begroet. Nooit enige dreiging, noch agressie, behalve de ene keer toen een huisgenoot aangevallen werd door een agressieve persoon.
Het is een nieuwsgierige, temperamentvolle hond. Buiten is ze altijd 'bezig'; sjouwen met boomstammen, tennisballen e.d. zijn gewilde spelletjes. Zwemmen is haar ultieme hobby; 's zomerse of 's winterse watertemperaturen maken geen verschil voor haar.

Het is een eigenzinnige hond. Meer dan ooit heeft ze 'een plank voor de kop'. Haar opvoeding heeft veel inventiviteit en doorzettingsvermogen van ons gevergd. Het is een 'harde' hond. Irritant aan haar is dat ze vrij gemakkelijk blaft. Een ander nadeel van Esta is (soms ook een voordeel) dat ze 'kickt' op psychische en fysieke stress. Hoe meer stress, hoe prettiger ze dit ervaart. Dit kan erg vermoeiend zijn.
Er is Koninklijke Nederlandse Politiehonden VerenigingKNPV en GG met haar getraind. Ze heeft het Gedrag en GehoorzaamheidGG1 en GG2 diploma behaald. Deze GG training is succesvol want ze is zelfs tweemaal GG I - kampioen (‘80 en ‘81) van Nederland geworden.

Het is een mooi gebouwde hond en haar kop heeft een expressieve uitdrukking. Altijd zeer attent met een blik in de ogen van 'kom maar op en wie doet me wat'.
Met haar exterieur zit het wel goed. Ze heeft de titel wereldkampioen ’81, Nederlands Kampioen en recommandée (cotation 4) behaald. Uiteraard heeft ze de gedragstest van de BCN doorstaan.
Er zijn 2 nesten met Esta gefokt; uit beide nesten hebben we een teef (vader is Luron du Domaine de VillonQuiche en vader is Lutte de la Cour de JassonTaquine) aangehouden.
Ze heeft een goede gezondheid. Haar HD uitslag is licht positief. Op 8 - jarige leeftijd overleeft ze een maagtorsie; er zijn ook melkkliertumoren verwijderd. We hebben haar op 11½ - jarige leeftijd in laten slapen; ze was ‘op’.