de la Beauté Rustique - Onze honden

Onze honden
aan het werk


Home

Nieuws:

*Cotation 4 Jatise
Amice en Aquine

Contact

Update datum:

20.01.17

Racine is op 17 juni 2000 Nederlands kampioen, JW '97, CW '01, UV, HD A, Dys A, cotasion 3(Miracle de la Beauté Rustique x Dys A, cotasion 4Morgan du Gex d'Emplume ) geboren en is een nakomeling uit ons zesde nest. Ze is opgegroeid met haar moeder Mirelle (Miracle) en haar oma Furie. Op bijna vijfjarige leeftijd is een nest met haar gefokt. Het resultaat is 5 teven en 1 reuen.

Racine is een rustige en soms wat onzekere hond, die wat moeite heeft met stress. Hierop reageert ze wat nerveus (drukker worden of zich juist afsluiten). Ze is vrij ‘zacht’ voor een beauceron, maar heeft wel een nieuwsgierige aard. Onbekende dingen en voorwerpen moeten, soms voorzichtig, onderzocht worden. Over het algemeen is Racine door haar rustig temperament wat moeilijker tot actie te motiveren.

In de hobbysfeer is gehoorzaamheid en wat speurwerk met haar gedaan. Persoonlijk vind ik dat ze hierin wat hardheid en doorzettingsvermogen tekort komt. Ze heeft bijvoorbeeld een hekel aan speuren door braamstruiken of brandnetels. Toch lost ze dit ‘probleem’ op haar eigen manier op en werkt het spoor uit. In tegenstelling tot haar moeder gaat ze, zoals haar oma Furie, gedoseerd met haar energie om. Ze heeft meerdere malen haar UV diploma behaald.

Eten is voor haar erg belangrijk. Ze eet werkelijk alles, behalve rauwe rabarber. Zoals bekend heeft ieder voordeel ook zijn nadeel: wat minder gefixeerd zijn op eten, zou prettiger zijn.

Voor vreemde mensen is ze vriendelijk en betrouwbaar. Lastig is dat ze vrij gemakkelijk tegen mensen opspringt. De knuffel ‘Henkie’ voorkomt meestal dat ze dit doet. Voor andere honden heeft ze respect en gaat met hen geen confrontatie aan. Honden die agressie vertonen, gaat ze uit de weg. Behalve in de periode van haar nest, heb ik haar nooit horen grommen naar andere honden. Voor haar pups is ze een voorbeeldige moeder. Voor de pups van Attice een tolerante echte oma, die zich intensief bemoeid met de zorgtaken.

Losse zand vindt ze het einde en een tennisbal stukbijten is favoriet. Deze bal haar moeder afpakken is een gewilde bezigheid. Ze neemt met de gepikte bal de benen en zo rent zo hard weg met de staart in de lucht dat Mirelle haar net bij kan houden. De uitdrukking op haar gezicht van ‘pak me dan als je kan’ spreekt boekdelen. Als Mirelle de achtervolging opgeeft is de lol snel over. Racine is een hond die vrij weinig voor zichzelf vraagt. Ze houdt je altijd wel in de gaten en meestal ergens in de buurt. Bovendien is het een echt ‘contactdier’, tenminste als het haar uitkomt. Geaaid worden vindt ze heerlijk. Ze heeft de Maatschappelijk Aanvaardbaar GedragMAG-test doorstaan.

Racine is een mooie hond met een mooi vrouwelijk hoofd. Ze heeft de titels Nederlands kampioen, Jeugdwinster '01, Winster '03, Clubwinster '04 en Recommandée (cotation 4) behaald. Ze heeft een goede gezondheid. Op 7 jarige leeftijd zijn melkkliertumoren verwijderd.

Racine heeft nooit echt behoefte gehad om zich ergens druk voor te maken. Behalve voor eten. Dat is haar hobby. Ze heeft ook de bijnaam Klieko. Als ze de kans krijgt jat ze ook eten van de aanrecht.

Vanaf een jaar of 11 krijgt ze last van haar rug. Met medicatie wordt ze pijnvrij gehouden. Deze medicatie zorgt na 2 jaar voor wat problemen met haar darmen. Met een aanpassing hiervan gaat dit weer prima.
We hebben haar inlaten slapen toen ze bijna 13½ jaar was. Ze was op. Het signaal dat ze afgaf was duidelijk: ze stopte met eten