nieuws

Onze honden
aan het werk


Home

Nieuws:

*Cotation 4 Jatise
Amice en Aquine

Contact

Update datum:

20.01.17


19.01.17: Een wandeling waarbij oa Aquine en Amice van de partij waren. Ze zijn bijna 12 jaar. Mooi de 'oudjes' te zien.

amice17

10.12.16: Grijze winterwandeling in Breda met Fragile, Achirône, Jatise, Jolie en Aquine

chiron

04.12.16: familiekiekje met Fragile, Farouk, Jatise, Jolie en Aquine

farouk16

18.11.16: Truus heeft met Jatise deelgenomen aan de mantrailworkshop in Heel. Het weer heeft dit weekend voor vele verrassingen gezorgd: heftige regen wisselt af met storm en rustig herfstweer. Op vrijdagochtend heeft L1 een korte filmimpressie gemaakt die 's avonds werd uitgezonden.
De zaterdagavond staat in het teken van een avondoefening. Naast Jatise namen 4 andere beaucerons deel aan deze workshop, waaronder broer Jivan (Jazz) van haar.

nbas1 nbas2

03.10.16: Truus heeft met Jatise deelgenomen aan de NBAS mantrailworkshop in Zuid-Tirol(I). Het gebied is voor Nederlandse begrippen ongekend en zoook de mantrailmogelijkheden. De trail met de gondel naar 2250 meter hoogte was voor beiden een aparte uitdaging.

nbas1 nbas2

10.07.16: Op deze tropische dag slagen Truus met Jatise en Thieu met Jolie voor het VerkeersZekere Hond. Een programma bestaand uit een appèlgedeelte
en een deel dat probeert dagelijkse verkeerssituaties na te bootsen.
VZH-examen
. Ze doen dit examen via RHG Laot Kieke. Van de 11 kandidaten slagen 6 combinaties en de keurmeester is R. van Eck.

vzh1 vzh2 vzh3

19.06.16: Piet en Marlies vermelden vanuit hun vakantieadres dat ze het uitstekend naar hun zin hebben met Jorissa (Olla). Hun relaas wordt vergezeld van enkele vakantiefoto's.

olla1 olla2

23.05.16: Tom Verheijden laat vanuit zijn vakantie in Oostenrijk weten dat hij Anique (net 11 jaar) heeft laten inslaten vanwege verwachte complicaties van een neustumor. We wensen Tom veel sterkte met zijn verlies.

14.05.16: Jatise behaald op de Epreuve Nationale 2016 in St Gervais d'Auvergne de titel Recommandée oftewel Cotation 4 met een excellent voor haar gedrag en een excellent+ voor haar uiterlijk. Vanaf 1984 is Jatise onze 6e generatie 'eigen fok' die Cotation 4 wordt. 2 Honden zijn Cotation 3 geworden

nbas1 nbas2 nbas3

23.04.16: De HD en ED uitslag van Jatise valt in de brievenbus. Ze is, zoals verwacht, HD A en ED vrij. Ze is de 5e generatie HD A.

jatHD JatED

17.04.16: Jatise, Jolie en Jivan (Jazz) hebben deelgenomen aan het Uithoudingsvermogen examen
20 km naast de fiets met een gemiddeld tempo van 11- 14 km/uur
U.V. examen
georganiseerd door RHG Laot Kieke. Jammergenoeg loopt Jivan in het laatste deel zijn voetzolen stuk.
Jolie en Jatise slagen voor dit examen.

uv-2016

27.03.16: Met Jatise deelgenomen aan een mantrailseminar bij SAR Midden-Nederland met Hansjörg Kaminski als instructeur.

joya1 joya2

22.03.16: Julius Meulenhof laat weten dat Aram (bijna 11 jaar) thuis rustig is ingeslapen. De laatste paar maanden had hij last van zijn hart waardoor zijn conditie achteruit ging. We wensen de familie Meulenhof veel sterkte.

20.02.16: Jorissa heeft een nieuw tehuis gevonden. Haar nieuwe eigenaar en Jorissa genieten van elkaar. Wij, maar ook haar vorige eigenaar zijn erg blij met deze geluiden.

01.02.16: Het is ons jammer genoeg nog niet gelukt een nieuw tehuis te vinden voor Jorissa. Ze is voor serieuze gegadigden beschikbaar. Het is een energieke, vrolijke en vriendelijke teef van 1½ jaar. Op de onderstaande foto vlnr: Jorissa, moeder Fragile en zus Jatise.

reunie15

24.12.15: Met pijn in het hart heeft de eigenaar afstand gedaan van Jorissa. Ze verblijft op dit moment bij ons en we zijn voor haar op zoek naar een warm nest.

joya1 joya2

13.12.15: Op de Winner tentoonstelling zijn Jivan (Jazz), Jolie en Jatise ingeschreven in de jeugdklasse onder de Finse keurmeester Mw. Elina Haapaniemi. Jivan en Jatise werden beiden als 3e geplaatst met een ZG. Jolie werd 4e in de jeugdklasse.

29.11.15: Een kleine reunie vindt plaats in Breda. Een fijne wandeling afgesloten door een lekkere maaltijd, verzorgd door Hans en Lilian. Dank je wel.

reunie15

12.10.15: Met Fragile en Jatise in Frankrijk (Annecy) deelgenomen aan een trainingsweek mantrailen. De organisatie is in handen van de Zwitserse NBAS en de instructie wordt verzorgd door Dan Senger, Patrick Sheridan en A. M. JacksonAmerikanen die beroepsmatig bezig zijn met mantrailen (politie) en aangevuld met NBAS-instructeurs. Bij dit seminar waren verschillende nationaliteiten (Italië, Frankrijk, Zwitserland, België, Duitsland en Nederland) vertegenwoordigd.

nbas1 nbas2 nbas3

Wederom was 95% van de honden bloedhonden. Naast onze 2 beaucerons was er nog een Duitse herder aanwezig. Voor mij een intensieve (ik de enige was die met 2 honden trainde) en zeer zeer leerzame week. Na een week tevreden huiswaarts gekeerd met in het achterhoofd het vervolg voor 2016.
Na afloop van het seminar heeft Jatise haar Mantrailing Test: een trail van 4-6 uur oud, vreemd terrein en een lengte van ongeveer 800-1200 meter. De trail kent verschillende soorten ondergrond en verschillende kruisingen. De combinatie krijgt een 1 uur de tijd de voor de hond onbekende runner te vinden. MT examen gedaan. Het examen vond plaats op een druk industrieterrein. Een prestatie waar ik, zeker gezien haar leeftijd, trots op ben. Opvallend was het feit dat dit seminar een echt mannenbolwerk is (3 vrouwen - 17 mannelijke deelnemers en 6 mannelijke instructeurs). De instructie voor onze groep lag in handen van Dan Senger, aangevuld met Raphaël Morel en David Claridge fungeerde als tolk.

03.10.15: Jolie en Jatise zijn ingeschreven op de IJsselshow te Zwolle onder keurmeester Doedijns. Jolie wordt 1 Uitmuntend en Jatise 2 Uitmuntend geplaatst in de jeugdklasse. Bovendien behaalt Jolie het reserve CAC.

26.09.15: Jatise ingeschreven in Maastricht. Hier behaalt ze 1 ZG in de jeugdklasse onder keurmeester Mw. Onschenk .

11.09.15: Jatise, Jivan (Jazz) en Fragile hebben deelgenomen aan de 3-daagse mantrailworkshop, georganiseerd door RHG Laot Kieke. Eric met Jivan hadden hun debuut bij een mantrailseminar. Jatise en zeker Fragile hebben meer ervaring. Een ervaring die voor herhaling vatbaar is.

nbas1 nbas2 nbas3

06.09.15: Jatise, Jolie, Jisette (Saga) en Jivan (Jazz) zijn ingeschreven op de kampioensschapsclubmatch van de BCN. Allen waren ingeschreven in de jeugdklasse onder Mw. E. Bakker. Drie van de vier kregen ze 'n uitmuntend en werden geplaatst. Doordat Saga zich niet laat aanraken, krijgt ze geen kwalificatie. Jivan en Jolie worden als 3e en Jatise als 2e. geplaatst.

kcm-15-1 kcm-15-2

25.07.15: Jatise is met haar broer Jivan (Jazz) ingeschreven op de DogShow te Rotterdam. Onder de keurmeester Mw. G. de Wit-Bazelmans behalen beiden in de jeugdklasse hun eerste CAC (en tevens 1e punt voor het Nederlands kampioenschap). Jatise wordt BOB.

nrhb nrhb2

30.05.15: Op uitnodiging van de Nederlandse Reddingshonden Bond wordt namens RHG Laot Kieke een demo mantrailen verzorgd door Fragile en Jatise. Voor Fragile is de trail (met een split) 3 uur oud en voor Jatise 1 uur. Ongeveer 25 personen waren aanwezig. Waarschijnlijk wordt het mantrailen in de toekomst opgenomen in het internationale reddingshondenexamen.

nrhb nrhb2

23.05.15: Dit weekend staat in het teken van de jaarlijks terugkerend Epreuve Nationale in Frankrijk. Dit jaar in St. Pierre de Boeuf. Voor Jatise de primeur wat betreft showen. Ze is ingeschreven in de Classe Débutant (9-12mnd). Fragile is ingeschreven in de werkhondenklasse.
Jatise krijgt een TP (très prometteur) en wordt in de erering als 2e (ze is ook de jongste in haar klasse) geplaatst. Ook Fragile wordt als 2e geplaatst in haar klasse.
Van Jatise is een leuk filmpje gemaakt tijdens een van de vele zwempartijen.

epreuve15

28.04.15: Met Fragile en Jatise deelgenomen aan een 5-daagse mantrailseminar dat georganiseerd werd door de Spürhunde NRW. Na afloop heeft Jatise haar Instinct Test: de hond moet een trail uitwerken, die een uur oud is en een lengte heeft van ongeveer 1 kilometer. De trail heeft een natuurlijk verloop. De combinatie krijgt een 1 uur de tijd de (vreemde) runner te vinden. Instinct test examen gedaan. Een korte fotoimpressie van de workshop.

jazz jiset2

27.04.15: Op de heenweg naar een mantrailwork zijn we op bezoek geweest bij Jisette (Saga). Uiteraard zijn van haar ook foto's gemaakt. Vond het wel speciaal om haar weer te zien omdat ik lang getwijfeld heb tussen haar en Jatise.

jazz jiset2

30.03.15: Op de terugweg van workshop op bezoek geweest bij Jacar (Skalli). Ook hij vertoont veel gelijkenis met de rest van het nest. Voor te fotograferen was het weer slecht (regen); dit is ook te zien aan de kwaliteit van de foto's.

jazz jazz2

28.03.15: Met Jatise en Fragile deelgenomen aan een workshop geurdifferentiatie. De organisatie was in handen van de Duitse ARG Odolorogie en werd gehouden op de Lüneburger Heide.

jazz-1 jol jat

05.03.15: Fotoshoot van Fragile en Jatise. Toch wel veel gelijkenis tussen moeder en dochter.

jatise/fragile

22.02.15: Bijna complete nestreunie (6 van de 8) van het J-nest. Ze zijn nu 7½ maand jong. De gelijkenis onderling is groot. Niet alleen uiterlijk. Ook qua gedrag. Detail: de kleinste van het nest is uitgegroeid tot een kanjer van een hond, die qua formaat en gewicht met kop en schouder uitsteekt boven de rest.
Ook nu staat de dag in het teken van wandelen en samen wat ondernemen. Gezellig en leerzaam. De meesten willen elkaar weer zien als de honden een jaar oud zijn.

Na afloop is uiteraard een fotoshoot pups gemaakt. Over het resultaat ben ik tevreden.

pups15

jazz jazz2
janouk1 janouk2
kito1 kito2
joya1 joya2
jol1 jol2
jat1 jat2

24.01.15: Jolie, Jazz (Jivan) en Jatise hebben deelgenomen aan een detectie-workshop, verzorgd door Wesley Visscher. Hij gaf met veel verve tekst en uitleg over zijn werkwijze. Na de lunch kwamen de honden aan bod.

jazz-1 jol jat

10.01.15: Fotoshoot na afloop van een training. Vlnr: Jolie, Aquine, Fragile en Jatise (6 mnd).

pups14

09.01.15: Inzet van Fragile bij een vermissing van een man uit Heel. Lees meer ....

04.12.14: Van Hannah foto's ontvangen van Jisette (Saga).

jazz jazz2

30.11.14: Op de 'J-nest dag' zijn aanwezig Jivan, Jatise en Fragile, Jorissa en Jacar (vlnr)

pups14

De dag staat in het teken van kennismaken met elkaar, wandelen en neusgebruik. van de pups. Het is erg gezellig en leerzaam, maar zeker ook voor herhaling vatbaar. Vervolgplannen zijn gemaakt voor begin 2015.

fra1 fra2

Na afloop is een fotoshoot van de pups gemaakt. Over het resultaat ben ik tevreden.

jazz jazz2
skalli1 skalli2
joyaa1 joya2
jat1 jat2

21.10.14: Inzet van Fragile bij een zoekactie naar een 14-jarige jongen. Lees meer.....

12.10.14: Aan de drukke tijd is een einde gekomen. Het normale leven is weer opgepakt. Voor Fragile na 3 maanden 'andere bezigheden' weer een trail van enkele uren oud en Jatise krijgt haar eerste mantrailen en vlaktetrainingreddingshondentraining. Ze treedt hiermee in het voetspoor van haar moeder Fragile en oma Attice.

nsfra-1 nsfra-2 nsfra-3

10.10.14: Alle pups uit ons J-nest (Jazz, Janouk, Jivan, Jacar, Jatise, Jolie, Jorissa en Jisette) zijn definitief naar hun nieuwe eigenaren verhuisd. Uiteraard is een pup gebleven. Haar naam is Jatise. Foto's van de pups op een leeftijd van 7½ week.

fra1 fra2

24.09.14: De pups zijn nu 6 weken, groeien als kool en wegen allen meer dan 5 kg. Hun leefwereld wordt steeds groter. Hiervan is een korte video-impressie gemaakt. Voor serieuze liefhebbers is nog 1 pup beschikbaar. Voor info kunt U contact opnemen.

nsfra-1 nsfra-2 nsfra-3

05.09.14: De pups groeien goed en hebben afgelopen week hun eerste stappen in de 'grote' wereld gezet. Voor serieuze liefhebbers is nog 1 pup beschikbaar. Voor info kunt U contact opnemen.

fra1 fra2

10.08.14: Vandaag heeft Fragile haar nest gekregen. Er zijn 8 pups geboren. Mooie verdeling in 4 reuen en 4 teven.
Apart is ook dat Fragile haar nest krijgt op haar verjaardag. Ze wordt deze dag 4 jaar. Deze dag is verder nog zeer speciaal omdat de vader van het nest, Flash Gordon de la Noé d'Orient, in Helsinki Fins kampioen en wereldkampioen 2014 is geworden.
Voor serieuze liefhebbers is er nog 1 teef en 1 reu beschikbaar. Voor info kunt U contact opnemen.

fra1 fra2

29.07.14: Dat Fragile drachtig is, is duidelijk te zien. Foto Re: voor de dracht en Li: 7 weken dracht. De pups worden rond 10 augustus verwacht. Voor info kunt U contact opnemen.

fra1 fra2

13.07.14: Attice is ingeslapen. Net voor haar 9e verjaardag, wordt met een routine-onderzoek duidelijk dat er iets goed fout is met haar gezondheid. Verder onderzoek wijst uit dat het gaat om een gemetastaseerde anaalkliertumor. Het slaat in als een bom. Attice is op en top fit en heeft helemaal geen klachten.

flash1 flash2

Uitgebreid oncologisch onderzoek is de vervolgstap en levert een zeer ingrijpende uitslag op: niet behandelbaar met een zeer korte toekomstverwachting (2 – 4 maanden). Onder het motto van ‘pluk de dag’ hebben we alleen nog maar die dingen met haar gedaan die ze leuk vindt (bezig zijn met ons). Gelukkig heeft zij geen ‘last van de toekomst’ gehad. Het zich goed voelen van Attice is ook tot op de allerlaatst dag gebleven. ’s Morgens nog getraild en gewandeld. Rond de middag komen klachten van een pijnlijke buik. Met spoed richting dierenarts. De situatie van haar verslecht zo snel dat van verder onderzoek afgezien is. We hebben haar laten inslapen. Veel te snel, veel te jong en te veel plannen niet uitgevoerd.

10.07.14: Fragile is drachtig!!! De echo heeft mijn verwachtingen bevestigd. De pups worden rond 12-13 augustus verwacht. Voor info kunt U contact opnemen.

pups14

22.06.14: Fragile behaalt op de kampioenschapsclubmatch van de Beauceronclub Nederland onder de Duitse keurmeester W. Griepenkerl 1 Uitmuntend in de werkhondenklasse.

bcn14

10.06.14: Fragile is gedekt door de Franse reu Flash Gordon de la Noé d'Orient. Hij is internationaal kampioen. Verder is hij kampioen van Duitland, Gibraltar, Luxemburg en Polen. Hij heeft zijn Brevet de Defense en is Cotation 6.

Fragile is Nederlands en Europees Jeugdkampioen, Cotation 4 en is Nederlands kampioen. Fragile is een reddingshond ( mantrail-inzethond) die ook haar Vlakte A behaald heeft. De pups worden verwacht rond 9 augustus. Voor reservering of informatie kunt U contact opnemen.

flash1 flash2

04.05.14: De Epreuve Nationale is dit jaar in Noeux les Mines. Fragile is ingeschreven in de werkhondenklasse. Evenals voorgaande jaren wordt ze geplaatst bij de beste 4 honden. Nu wordt ze onder de keurmeesteres Mme Moreau de Vincens als 4e geplaatst.

en14-1 en14-2

24.04.14: Voor de 4e maal is er een Heelse mantrailworkhop. Ook nu weer ligt het accent op de praktijk. Ook deze keer is er met Fragile aan deelgenomen. Een zeer leerzame praktijkworkshop waarbij de instructie in handen lag van Raphaël Morel en David Claridge. De fotoreportage van Fragile. Alle andere info vindt U op de website van RHG Laot Kieke".

ws14-1 ws14-2 ws14-3

16.02.14: Fotoshoot na een training. De A's zijn bijna 9 jaar en de F's 3½ jaar.

foto0214

Floyd (Farouk) met aan zijn zijde zus Fragile met hun moeder Attice. Geflankeerd door haar 2 zussen Achirône en Aquine (vlnr). De foto beneden is ook van Floyd.

bcn14

01.02.14: De reu voor het nest van Fragile is ook bekend. De keuze is gevallen op Kamp. Flash Gordon de la Noé d'Orient. De afstamming van dit nest gaat via vader terug in de tijd. Voor meer info of reservering .

ws13

14.12.13: Aan de slag geweest met videomateriaal uit 1986. Uiteraard is de analoge kwaliteit van die tijd niet te vergelijken met het heden. Maar toch materiaal om te bewaren. Met deze nostalgische beelden gaan we terug naar het begin van onze kennel.

24.11.13: Fragile doorstaat met gemak Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag de MAG-test. Ze is onze 4e generatie die deze test doorstaat. De keurmeesters waren nogal gecharmeerd van het onderzoekgedrag in combinatie met haar herstel.

mag1 mag2 mag3

Ook Fragile vertoont tijdens de test, net als haar moeder, oma en overgrootmoeder, geen (grote) angst, geen paniek, geen dreigen en geen bijtengedrag. Ook zij scoort op één onderdeel na op alle items vriendelijk gedrag. Van de test is een video gemaakt.

21.10.13: Aansluitend een 'tour de France' gemaakt en een aantal potentiële partners voor het voorjaarsnest 2014 van Fragile bekeken.

14.10.13: Met Fragile in Zwitserland (Moudon) deelgenomen aan een trainingsweek mantrailen. De organisatie is in handen van de NBAS en de instructie wordt verzorgd door Amerikanen die beroepsmatig bezig zijn met mantrailen (politie). Ook bij dit seminar waren verschillende nationaliteiten (Frankrijk, Zwitserland, België, Duitsland en Nederland) vertegenwoordigd.

nbas1 nbas2 nbas3

Bijzonder was wel dat Fragile de enige niet-bloedhond in het gezelschap is. Voor alle partijen toch wel wennen. Een zware, maar leerzame week.

15.09.13: Tot ons verdriet hebben we Racine op bijna 13,5 jarige leeftijd laten inslapen. Ze was op. Racine was de nog enig in leven zijnde hond uit het in 2000 geboren nest.

ws13

07.09.13: Fragile en Attice leveren als mantrailhonden een bijdrage in de zoektocht naar een 85 jarige licht dementerende man. Lees meer....

26.08.13: Met Fragile deelgenomen aan een seminar Mantrailen. Wederom was dit jaar de organisatie in handen van het Duitse Mantrailing-quality en wederom waren verschillende nationaliteiten (Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Nederland) vertegenwoordigd. Dit jaar speelde alles zich af in de buurt van Hannover.
De instructie deze week lag in handen van de Zwitserse politieman Andy Weber. Hij heeft ongeveer 15 jaar (inzet)ervaring.

trail1 trail2 massage

Voor Fragile is het de eerste keer dat ze een hele week aan de 'bak moet'. Voor baas en hond een leerzame en prima ervaring.
Voor deze week was een themamiddag hondenmassage (olv Britt Tank) gereserveerd met uiteraard ook oefeningen als warm-up voor- en cooldown na de training. Zeer leerzaam en bruikbaar voor de praktijk.

22.07.13: Bliksembezoek van Elma en Cees. Ze zijn op de terugweg van hun vakantie. Ze hebben uiteraard Fike bij zich, maar ook hun logé Fitou (zus van Fike en Fragile). Deze twee zijn als twee handen op een buik en amuseren zich uitstekend samen.

bcn13-1 fi-fit2

14.07.13: Foto-impressie van een mantrailtraining, waarbij de runner met een veerboot de Maas is over gestoken en daarna verder is gelopen. Hoe maken honden dit duidelijk?

ws13

23.06.13: 3 Dagen staan in het teken van de deelname aan een mantrailworkshop. Dit jaar ligt de focus op deelname met Fragile. Een zwaar maar zeer leerzaam weekend, waarvan de organisatie in handen is van RHG Laot Kieke. Het accent ligt op de inzet in de praktijk. De instructie is in handen van de Zwitserse politieman Raphael Morel. Een foto-inpressie van dit weekend.

ws13

17.06.13: Onze krasse dame Racine is vandaag 13 jaar geworden. Op de onderstaande linker foto zitten onze 3 generaties op een rij: Racine links, Fragile midden en Attice rechts.

bcn13-1 bcn13-2

09.06.13: Fragile behaalt op de kampioenschapsclubmatch van de BeauceronClub Nederland onder de Franse rasspecialist M. Armatol 1 Uitmuntend in de werkhondenklasse. In de eindkeuring wordt ze 2e beste teef van deze clubmatch.

bcn13-1 bcn13-2

02.06.13: Fragile en Attice leveren als mantrailhonden een puzzelstuk in de zoektocht naar een verwarde man. Lees meer....

01.06.13: Fragile behaalt op de tentoonstelling van Oss onder Mw. W. van Deijl een uitmuntend in de werkhondenklasse. In de eindkeuring behaalt ze het res. CAC en res. CACIB.

28.05.13: De eigenaresse van Rincent (de laatst levende broer van Racine) laat weten dat hij in zijn slaap is overleden. Tot aan het eind toe ging het nog redelijk goed met hem. We wensen haar heel veel sterkte.

26.05.13: Dit weekend staat in het teken van de Epreuve Nationale. Dit jaar in Gien. Er zijn ongeveer 570 beaucerons uit verschillende landen ingeschreven.

gien

Attice behaalt een uitmuntend in de veteranenklasse onder Dhr. Renaux. Fragile behaalt met een excellent + haar cotation 4 onder Dhr. A. Thevenon. Ze wordt daarna als 3e geplaatst in de werkhondenklasse.

gien1 gien2

Haar vader foto boven: Fragile (li)- Attice (re)
foto beneden:Fragile en V'Ike)
V'Ike du Murier de Sordeille
wordt beste reu geplaatst in de veteranenklasse.

gien4

11.05.13: Fragile haalt op de kampioenschapsclubmatch van de Beauceron Vereniging Nederland haar laatste punt voor het Nederlands Kampioenschap onder de Franse keurmeester Mw. Nolle. Ze wordt beste teef in de werkhondenklasse en als klap op de vuurpijl beste teef van deze kampioensschapsclubmatch. Er is ook een video opname gemaakt.

bvn1 bvn2

06.04.13: Op deze heugelijke dag ontvang ik van de Raad van Beheer de Gouden Erespeld. De plechtigheid vind plaats in locatie Heerlijkheid Mariënwaerdt bij Beesd waar de onderscheiding wordt uitgereikt door de voorzitter van de Raad van Beheer dhr. Gerard Jippink .

De speld wordt uitgereikt aan diegene die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de kynologie.

koln1 koln2

koln1 koln2

22.03.13: Zowel Attice en Fragile zijn als mantrail- en vlaktehonden ingezet naar een sinds 5 dagen vermiste man. De volgende ochtend is ook Aquine (vlakte) ingezet in ....... Lees meer.

02-02-13: Op de tentoonstelling in Eindhoven behaalt Fragile een uitmuntend onder de Nederlandse keurmeester Mw. Viegen-Rappange.

reunie

20-01-13: Deze heugelijke dag staat in het teken van een Beauté Rustique reunie. Alle nog in leven zijnde eigenaren zijn benaderd voor deze reunie. Op een na hebben toegezegd te komen.
De weergoden waren ons die dag niet goed gestemd. Een eigenaar haakte om deze reden op het allerlaatste moment af.
Het weer heeft niks afgedaan aan de gezelligheid. Iedereen vond het een prima dag en zeker voor herhaling vatbaar. Plannen zijn al gesmeed voor het komende jaar.
Op deze dag zijn veel foto's gemaakt die een mooie impressie geven. De nestfoto's en de foto's van de individuele honden daarentegen laten te wensen over. Maar ja, je kunt niet alles hebben in je leven.

reunie

28-12-12: Een foto impressie van een mantrailtraining in Heinsberg (Dtsld). Foto's zijn gemaakt door Guido Franssens.

27-12-12: De foto-pagina met meerdere eigen fokproducten op één foto is eindelijk klaar. Geeft een goed beeld over de verschillende stadia van de fokkerij. Opvallend is toch de familiegelijkenis bij een aantal honden.

25-11-12: Fragile behaalt op de Winnershow in Amsterdam onder de Franse keurmeester A. Pecoult 1 uitmuntend in de openklas teven.

24.11.12: Fragile succesvol op het door de RHG 'Slotbossche Toren' georganiseerde reddingshondexamen. Ze slaagt voor het 2 HA bos of heide uitzoeken met 2 slachtoffers in maximaal 15 minuten vlakte A-examen met 157/200-afd A = zoekwerk
88/100-afd B = appèl
met als eindbeoordeling: goed.
(tussen 80-89% van puntenaantal)
245/300
punten.
De keurmeester deze dag is dhr. Joop Meijer.

fra-vlaka1 fra-vlaka2

23.11.12: Inzet van Attice bij zoektocht naar vermiste man uit Helden ... Lees meer.

12-11-12: Greet en Fred Jansen hebben half oktober op bijna 12½ jarige leeftijd afscheid moeten nemen van Bor (Ruff), broer van Racine. Hij is thuis rustig ingeslapen. Hij is op latere leeftijd gecastreerd vanwege (meestal goedaardige) perianale tumorenen. Ook had hij op late leeftijd een hartruis. Met kerst vorig jaar heeft hij door snel ingrijpen van de eigenaars en de dierenarts een maagdilatatie overleefd. Toch is hij volgens Greet hiervan nooit meer volledig opgeknapt. De onderstaande gemaakt tijdens de Jongehondendag
van de beauceronclub nederland
foto's
zijn van april dit jaar. We wensen hun heel veel sterkte.

ep11-1 ep11-3 ep11-2

11.11.12: Tom en Nel met Anique waren in de buurt en verraste ons met een bezoek tijdens onze reddingshondentraining op zondag. Uiteraard werden ook nu foto's gemaakt. Opvallende gelijkenissen met zowel oom Youk (Rusé) als zus Attice.

reunie

09.11.12: De HD uitslag van Fike is ook bekend. Evenals zijn 2 zussen is ook hij Norbergwaarde 30
botafwijking 0
HD A
.

att-bcn12 fitou 2jr-2

14.10.12: Inzet van Attice bij zoektocht naar vermiste Gino ... Lees meer.

01.10.12: De eerste plannen zijn gemaakt voor een 'de la Beauté Rustique' reunie. De datum is vastgesteld voor 20 januari 2013. We verheugen ons op het weerzien.

reunie

16.09.12: Zowel Attice als Fragile zijn uitgebracht op de kampioensschapsclubmatch van de BCN. Attice in de werkhondenklasse en Fragile in de openklas. Beiden behalen een uitmuntend. Attice wordt 1e geplaatst in haar klasse en Fragile wordt in haar klasse 2e geplaatst (totaal 17 teven in deze klasse).

att-bcn12 fitou 2jr-2

10.09.12: Inzet van Attice en Fragile bij de zoektocht naar sinds 2 dagen een vermiste man ... Lees meer.

03-09-12: Met Attice deelgenomen aan een seminar Mantrailen. Ook dit jaar was de organisatie wederom in handen van de Duitse Mantrailing Quality. Verschillende nationaliteiten (Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Nederland) waren vertegenwoordigd; de voertaal was Duits. Dit seminar van een week stond in het teken van STRESS.

koln1 koln2

Alles speelde zich af in het oude gedeelte van Keulen (4e grootste stad van Duitsland). Een geweldige en leerzame ervaring om oa te trailen in en bij de Hauptbahnhof en de Dom van Keulen. De instructie deze week lag in handen van de Zwitserse politieman Raphaël Morel, die kan bogen op 20 jaar ervaring.
Na afloop van het seminar met Attice succesvol het Mantrailing Test: een trail van 4 uur oud en een lengte van ongeveer 1-1½ kilometer. De trail kent verschillende soorten ondergrond en verschillende kruisingen. De combinatie krijgt een 1 uur de tijd de runner te vinden. MT examen gedaan.

01.09.12: Inzet van Attice in Weert naar sinds 4 dagen vermiste ..... Lees meer.

26.08.12: Inzet van Attice en Fragile naar man uit Linne, die sinds 1½ dag vermist.... Meer info.

10.08.12: Voornemens om medio 2013-2014 een nest te fokken het Fragile. Voor inlichtingen en/of reserveringen kunt U contact opnemen.

04.07.12: Ook van Fitou zijn HD foto's gemaakt. Ze heeft dezelfde uitslag als Fragile, namelijk Norbergwaarde 36
botafwijking 0
onvoldoende aansluiting
HD-A
.

fitou 2jr-1 fitou 2jr-2

26.05.12: Fragile krijgt op de Epreuve Nationale de titel: Cotation 3 met 9,9,9 voor de gedragstest. Verder behaalt ze die dag ook haar Certificat de Sociabilité et d\'Aptitude à l'Utilisation. Het Franse basisafrichtingscertificaatCSAU. Het fotoverslag van deze dag.

frag-en12

06.05.12: Floyd (roepnaam Farouk) en Fragile slagen beiden voor hun Uithoudingsvermogen examen
20 km naast de fiets met een gemiddeld tempo van 11- 13 km/uur
U.V. examen
. Ze zijn te gast bij het VDH Kringgroep Midden-Limburg.

uv-2012

21.04.12: Op de selectiewedstrijd van de de Bondstrofee van Nederlandse Reddingshonden Bond NRHB slaagt Aquine voor haar 4 HA bos of hei uitzoeken naar 3 slachtoffers met een uitwerktijd van 30 minuten vlakte B-examen met de kwalificatie voldoende. Jammer dat Thieu door een geleidersfout veel punten verspeelt voor het zoekwerk. Hij eindigde hierdoor op de 4e plaats.
Aquine is hiermee de 2e beauceron met een vlakte B diploma. De andere beauceron is haar zus Attice. Thieu proficiat!!
Fragile en Truus hadden minder geluk. Doordat Fragile een slachtoffer niet heeft verwezen slaagt ze niet voor haar 2 HA bos of heide uitzoeken met 2 slachtoffers in maximaal 15 minuten vlakte A-examen. De wedstrijd was een goede afspiegeling van het niveau van de combinatie. Volgende keer beter.
Keurmeesters zijn deze dag dhr. F. Janssen en dhr. D. Cooreman (B)

fike-16mn-kop fike-16mn-sta

bondstrof-2012

14-15.04.12: Wederom met Attice en Fragile deelgenomen aan de mantrailworkshop die verzorgd is door oa Jörg Weiss van Mantrail Quality. Ook dit jaar was de vader van Fragile, V'Ike du Murier de Sordeille van de partij.

ws2012

15.03.12: De HD-uitslag van Fragile is bekend. Ze heeft dezelfde uitslag als haar moeder, oma en overgrootmoeder, namelijk Norbergwaarde 40
botafwijking 0
onvoldoende aansluiting
HD-A
. Fragile is de eerste uit het nest van Attice die geröntgend is. Uiteraard zijn we weer blij met deze uitslag.

26.02.12: 7 Weken na de inzet van Attice als mantrailhond wordt het lichaam geborgen van de vermiste man uit Stein (Lb). Meer informatie.

03.02.12: Fragile wordt op de show in Eindhoven onder de Nederlandese keurmeester J.R. Douma beste teef en beste van het ras.

26.01.12: Inzet van Attice naar vermiste vrouw uit Gemert. Meer info.

05.01.12: Attice levert puzzelstukje in vermissing van een 19-jarige man uit Haghorst. Meer informatie.

23.12.11: Fike, de broer van Fragile verblijdt ons met een bezoek. Hij lijkt qua uiterlijk veel op zijn vader en weinig op zijn broer.

fike-16mn-kop fike-16mn-sta

22.12.11: Attice en Fragile zijn als reddingshonden betrokken bij de zoektocht naar een vermiste 69-jarige man uit Pey-Echt (L). Meer bijzonderheden.

27.11.11: Op de Winner tentoonstelling in Amsterdam behaalt Fragile een zeer goed onder de Zweedse allrouder Kurt Nilsson.

19.11.11: Aquine en Fragile slagen met een prima van de 60 behaalt Aquine 57 en Fragile 59 puntenpuntenaantal voor het VerkeersZekere Hond, dat bestaat uit een appèlgedeelte en verkeersgedeelte. Vanaf 2012 in Nederland verplicht voordat je met je hond mag deelnemen aan een africhtingsexamen. VZH-diploma. Erg fijn is het te horen dat de keurmeester vindt dat Fragile en Aquine met veel plezier hun werk doen.

vzh2011

22.10.11: Een gezellige wandeling met Fitou levert de volgende foto's op. Voor herhaling vatbaar.

fitou14sta fitou14kop

22.10.11: De nakomelingen van Attice zijn nu ruim 1 jaar. Er zijn overeenkomsten tussen de nakomelingen te zien, maar ook heel andere zaken als ik gewend ben van Attice.

fitou14sta fitou14kop

20.10.11: Contact gehad met de eigenaresse van Vincent, de broer van Racine. Behalve het feit dat ook hij strammer loopt, heeft hij volgens Els nog een uitstekende gezondheid en houden zijn 2 vriendjes hem jong.

vincent12 vincent2

24.09.11: Attice ingezet bij een zoektocht naar een vermiste 48-jarige vrouw uit Herten (L). Meer bijzonderheden.

26.09.11: Met Attice deelgenomen aan een week durend Eifelseminar Mantrailen. De organisatie was in handen van Mantrailing Quality. Verschillende nationaliteiten (Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en ik als enige Nederlander) waren vertegenwoordigd; de voertaal was Duits. Veel gezien, veel geleerd en veel nieuwe contacten gemaakt. Na afloop met Attice het Instinct Certification Test: een trail van 1 uur oud en een lengte van ongeveer 1 kilometer. De trail heeft een natuurlijk verloop. De combinatie krijgt een 1 uur de tijd de runner te vinden. Attice doet er net iets meer dan 10 minuten over.ICT examen gedaan. Een makkie voor haar.

eifel-2 eifel1

15.09.11: Hans en Lilian genieten met Chirone (zus van Attice) van hun vakantie in Oostenrijk.

chironvak11-1 chironvak11-2

10.09.11: Attice heeft haar eerste inzet bij RHG 'Laot Kieke'. Er is op verzoek van de politie gezocht naar een 30-jarige vermiste militair uit Herkenbosch (L). Meer informatie.

04.09.11: Op de Eurodogshow te Leeuwarden is Fragile beste Jeugdhond geworden onder de keurmeester J. de Gids. Ze mag zich nu ook Europees Jeugdkampioen noemen.

leeuw1 leeuw2

03.09.11: Fragile en Attice ingeschreven op de Kampioensschapsclubmatch van de Beauceronclub Nederland met als keurmeester M. Alain Thevenon. Attice was de enige gebruikshond en kreeg 1 Uitmuntend in haar klasse. Fragile werd met 1 Uitmuntend als beste jeugdteef geplaatst. Hiermee scoort ze haar laatste punt voor het Nederlands Jeugdkampioenschap

01.09.11: Fragile ingeschreven op de CAC tentoonstelling in Leeuwarden. Ze krijgt van keurmeester Mw. B. Müller I Uitmuntend in de jeugdklasse, tevens haar 2e CAC en haar laatste punt voor het Jeugdkampioenschap.

14.08.11: Foto's gemaakt van Fragile met haar vader. Ze lijken veel op elkaar.

ep11-4 ep11-5

13-14.08.11: Met Attice en Fragile deelgenomen aan de mantrailworkshop die verzorgd is door Jörg Weiss van Mantrail Quality. Ook van de partij was Sandra Boyke met V'Ike. Geweldig om deze hond te zien trailen. Een fotoverslag van deze workshop.

13.08.11: Janneke en André hebben toch nog vrij plotseling Youkie (Rusé) in laten De laatste maand had Youk nekklachten en hij was links-voor kreupel. Dit proces verergerde vrij snel. De pijn was niet meer onder controle te krijgen. Een MRI-scan zou wel een diagnose (of een nekhernia of een tumor van zenuwuiteindes) opgeleverd hebben, maar een behandeling zat er gezien zijn leeftijd niet meer in. slapen. De pijn die hij had was niet meer verantwoord. We wensen hun heel veel sterkte.

ep11-4 ep11-5

03.07.11: Op de Limburgia show in Echt krijgt Fragile van Mw. A. Beenen-Sluyters 1 Uitmuntend in de jeugdklasse.

26.06.11: Youk (Rusé) op visite. Je merkt aan hem en aan zijn zus Racine dat de respectabele leeftijd van 11 jaar gebreken met zich meebrengt. Hun conditie en gehoor gaat wat achteruit. Ook zijn beiden, zonder dat het bekend was van elkaar, behandeld voor rugklachten door een orthomanuele therapeut en krijgen nu pijnstillers. Kortom: het worden 'oude baasjes'.

youk11jr

12.06.11: Het Pinksterweekend stond in het teken van de Franse Epreuve. Er waren dit weekend ongeveer 600 beaucerons verzameld in Louroux-Hodement. Voor Fragile zowel de eerste tentvakantie-ervaring alsook de eerste Epreuve-ervaring. Ze is uitgebracht in de Classe Debutant (9-12 mnd). Er waren 12 teven ingeschreven, waarvan 8 het predikaat très prometteur kregen. Fragile scoorde op alle onderdelen een uitmuntend. Uiteindelijk is ze als 1e geplaatst in de eindkeuring van haar klasse. Een mooi resultaat.

ep11-1 ep11-3 ep11-2

ep11-4 ep11-5

27.05.11: Fragile heeft haar eerste CAC te pakken. Op de tentoonstelling in Oss behaalt Fragile in de jeugdklasse 1 Uitmuntend en wordt beste teef. De keurmeester is Dhr. M. v.d. Weijer.

Oss1 Oss2

12.04.11: Finesse van Thieu Peerlings Ze sterft binnen 12 uur aan een zeer heftige maag-darm ontsteking. Alle mogelijke veterinaire hulp heeft niet mogen baten. Een oorzaak is niet achterhaald overlijdt op een leeftijd van 8 maanden. Het is erg triest zowel voor Thieu maar vooral ook voor zo'n levenslustige jonge hond, die een enorme lol in d'r leven had. Thieu heel veel sterkte.

Finesse1 Finesse2

26.02.11: De 2e nestreunie van Attice d'r nest, waar behalve Finesse iedereen aanwezig is.

fike1 fike2

farouk1 farouk2

fitou1 fitou2

Fragile1 fragile2

15.02.11: Floyd (roepnaam Farouk) en Jolanda starten hun opleiding voor reddingshond bij 'RHG 'Laot Kieke' .

16.01.11: Vanaf september vorig jaar met Attice een 'doorstart' gemaakt van praktijkspeuren naar mantrailen. Het is kicken Attice al na zo'n korte trainingstijd bezig te zien met het uitwerken van een 2 uur oud en 3 km lang trail dat dwars door een dorp loopt.

mantrail1 mantrail2

Ze heeft het even moeilijk bij een fitness-centrum waar het een komen en gaan is van mensen en auto's. Voor mij is mantrailen een echte aanvulling van het reddingshondenwerk. De doorstart is gemaakt nadat ik de gelegenheid heb gekregen een mantraildag te volgen bij de Politie Limburg Zuid. Deze dag werd verzorgd door hun Duitse collega Jörg Weiß. Zeer indrukwekkend is het te zien dat een hond (Otterhound in dit geval) een 18 uur oud spoor/trail uitwerkt dat dwars door de stad Brunssum loopt en eindigt in het casino van die stad.
Ik heb Jörg Weiß benaderd voor een workshop. Hij heeft dit toegezegd voor een zeer beperkt aantal deelnemers (13 en 14 augustus). Voor meer info kunt U contact opnemen.

mantrail

11.12.10: De eerste nestreunie van Attice d'r nest. Ze zijn nu exact 4 maanden. Het was een gezellige dag en zeker voor herhaling vatbaar. Een vervolgdatum is geprikt.

4 mnd

17.10.10. Fragile krijgt haar eerste zowel mantrailen en vlaktetrainingreddingshondentraining bij RHG 'Laot Kieke' De nadruk ligt volgens Fragile op het vinden van het speeltje dat meegenomen is door een 'vreemd' persoon.

vlakte1 vlakte2 vlakte3

vlakte4 vlakte5 vlakte6

10.10.10: De pups, (Fike, Floyd, Finesse en Fitou) behalve Fragile zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe eigenaren. Fragile blijft bij ons. Haar naam is met een knipoog gekozen als aandenken aan dit nest (aantal en geboortegewicht). Het fotoverslag.

06.10.10: Met Attice gestart met mantrailen. Dit nav de demo bij de Politie Limburg Zuid en een bijgewoonde training van V'Ike du Murier de Sordeille (vader van het nest van Attice)

04.10.10: Anique (zus van Attice) met haar eigenaren Tom en Nel op 'kraamvistie'.

anique

10.08.10: Het nest (2 reuen- 3 teven) is geboren. Na een wat moeilijkere start vanwege een wat laag geboortegewicht gaat het nu gelukkig goed met Attice en pups. Ze groeien voorspoedig.

12.07.10: Attice is drachtig! De echo heeft mijn verwachtingen bevestigd. De pups worden rond 10 augustus verwacht. Voor info kunt U contact opnemen.

09.06.10: Attice is gedekt door Ike is een uitmuntende hond en internationaal kampioen. Net als Attice is hij recommandee met ook 9,9,9 voor de franse gedragstest. Hij is tevens een inzet(reddings)hond bij het Duitse Rode Kruis en zijn specialiteit is mantrailing. Zijn HD uitslag is B (een heup A en de andere B)V'Ike du Murier de Sordeille. Als ze opgenomen heeft, worden de pups begin/half augustus geboren. Trainings- en inzetfoto's zijn te bekijken.

28.05.10: Attice is loops. De vader van het nest wordt de in oktober 2004 geboren reu: V'Ike du Murier de Sordeille. Ook hij heeft de voor mij belangrijke gezondsheidsonderzoeken (HD, gedrag, hart) met goed gevolg ondergaan. De pups krijgen de volgende afstamming. Als U meer wilt weten kunt U vrijblijvend contact opnemen.

ike1 ike2

19.04.10 De site over de reddingshondentraining van Attice en Aquine is 'live' gegaan. Voor meer info: www.laotkieke.nl.

23.03.10: Rocco is op bijna 10 jarige leeftijd plotseling Hij is ongeveer 2 maanden geleden geopereerd aan (meestal goedaardige) perianale tumoren. Ze waren teruggekomen en hij zou deze dag gecastreerd en opnieuw geopereerd worden. Bloed in de buik van een waarschijnlijk die ochtend doorgebroken tumor heeft de eigenaar in overleg met de dierenarts doen besluiten Rocco verder te laten slapen. Er is geen biopt genomen.overleden.
De klap is erg hard aangekomen, omdat de eigenaar van te voren niks abnormaals aan Rocco gemerkt heeft. Laurence en Jan sterkte!!

rocco1 rocco2

05.02.10: De fokplannen met Attice zijn uitgesteld. Een dekking door Solido heeft niet plaatsgevonden omdat zijn dektechniek onvoldoende was. De door zijn eigenaar voorgestelde K.I. heb ik afgewezen, omdat ik alleen geloof in een natuurlijk verloop. Zeker omdat binnen het ras vruchtbaarheidsproblemen spelen.
Nu is het wachten op de volgende loopsheid (juni 2010). Ik ben op zoek naar een andere partner.

20.01.10: De fokplannen met Attice worden steeds concreter, want sinds vandaag is ze loops.

11.01.10: Janneke, de eigenaresse van Youk (Rusé) is een tijdje uit de running geweest als het ging om een stevige wandeling. Youk heeft van de nood een deugd gemaakt en een alternatief speelmaatje gevonden.

youk1 youk2

04.01.10: De spreekbeurt over de BEAUCERON van de 9-jarige Nadège krijgt een extra dimensie als Anique met haar eigenaar Tom Verheijden in de schoolklas verschijnt.

nadege1 nadege2 nadege3

18.12.09: De fokplannen met Attice zijn vergevorderd. De volgende loopsheid (verwacht januari 2010) wordt ze gedekt. De vader van het nest wordt de in april 2001 geboren reu: Solido du Moulin de Soulage. Hij heeft de voor mij belangrijke gezondsheidsonderzoeken (HD, gedrag, hart) met goed gevolg ondergaan. Als U meer wilt weten kunt U vrijblijvend contact opnemen.

solido1 solido2

07.12.09: Aquine (zus van Attice) is weer helemaal opgeknapt. Meer hierover:

28.11.09: Op de Winner tentoonstelling in Amsterdam behaalt Attice 1 Uitmuntend in de gebruikshondenklasse. De keurmeester is Mw. E. Bakker-v.d. Woestijne.

21.11.09: Attice en Aquine zijn beiden succesvol op het door de RHG 'de Breede Aa' georganiseerde reddingshondexamen. Voor het 2 HA bos of heide uitzoeken met 2 slachtoffers in maximaal 15 minuten Vlakte A-examen haalt Aquine met 192/200 - afd. A, 39/50 - afd. B, 45/50 - afd. C276/300 punten een Zeer Goed.
Attice behaalt een Zeer Goed voor haar Een 3 uur oud spoor van minstens 2000 pas, 7 voorwerpen en 7 hoeken. Op het einde ligt een slachtoffer dat verwezen moet worden. De uitwerktijd is maximaal 45 minuten; Attice deed er 28 minuten overSpeuren B-diploma met 182/200 - afd. A, 47/50 - afd. B, 45/50 - afd. C274/300 punten. De keurmeester is dhr. Joop Meijer. Meer informatie hierover in woord en beeld.

aquine-vla attice-sp-b

05.09.09: Attice behaalt op de Dog Show in Luxemburg 1 Uitmuntend in de werkhondenklasse. Tevens krijgt ze haar laatste CACL en is nu ook Voor deze titel zijn 2 CACL-s nodig of 1 CACL behaald in de kampioensschapsklasseLuxemburgs kampioen. Er waren 33 beaucerons ingeschreven en ze werden gekeurd door de Finse keurmeester Mw. M. Holm.

aquine-vla attice-sp-b

21.06.09: Op de Epreuve Nationale 2009 te Melle behaalt Attice 1 Uitmuntend in de werkhondenklasse. De organisatie ligt in handen van de Belgische Beauceronclub. Keurmeester is Franse rasspecialist Mw. K. Couteau. Jammergenoeg is zij de enige hond die ingeschreven is (aanwezig waren ongeveer 80 reuen en teven) in de werkhondenklasse. De beker voor beste werkhond is dus een makkie.

attice

07.06.09: Op de Opendag in het kader van het 5 jarig bestaan van hondenschool 'De Peelhorst' te Maasbree verzorgen Attice en Aquine een reddingshondendemonstratie. Het publiek was erg enthousiast.

06.06.09: Op de selectiewedstrijd van de NRHB behaalt Attice de 1e plaats voor het onderdeel Speuren A. Tevens doet ze deze dag examen en slaagt voor haar Een 1½ uur oud spoor van minstens 1000 pas, 5 gebruiksvoorwerpen en 5 hoeken. Op het einde ligt een slachtoffer dat verwezen moet worden. Speuren A met 166/200 - afd. A, 45/50 - afd. B, 48/50 - afd. C259/300 punten met als kwalificatie: Goed. Keurmeester Johan Hol. Voor meer info.
Bovendien wint Attice de door de sponsor beschikbaar gestelde beker voor 'Best Werkende Hond'. De keurmeesters hadden de eer te bepalen wie voor deze prijs in aanmerking kwam. Impressie van deze selectiewedstrijd.

selectie1 selectie2 selectie3

Aquine en Thieu hadden wat minder geluk. Aquine liet goed werk zien, maar volgens keurmeester G. Gillissen heeft ze door een geleidersfout een van de twee slachtoffers niet gevonden. Volgende keer beter.

31.05.09: MEGASUCCES!!!!!! Op de Epreuve Nationale in het Franse La Souterraine wordt Attice in de werkhondenklas als beste teef geselecteerd. In deze klasse waren totaliteit 18 teven ingeschreven. Als klap op de vuurpijl kreeg ze van Mme. K. Couteau het RCAC en gaat ze sindsdien als VICE CHAMPIONNE de FRANCE door het leven. Het gevoel van euforie kwam toen ik me realiseerde dat dit weekend meer dan 300 teven ingeschreven waren en dat Attice hiervan 2e is geworden.

werkhond attice res.cac

Hiermee evenaart ze ruimschoots de prestatie van haar moeder Racine die in 2004 3e geplaatst werd in de openklas teven. In deze klasse waren 93 teven ingeschreven.

21.05.09: Op de kampioensschapclubmatch van de BCN behaalt Attice 2 Uitmuntend in de gebruikshondenklasse en Aquine 'n Uitmuntend in de openklas teven. De keurmeester is de Franse rasspecialist Mme J. Anjoran.

03.05.09: Op de EuropaSieger tentoonstelling te Dordmund is Attice ingeschreven in de gebruikshondenklasse. In deze klasse wordt ze als beste teef gekozen. Daarnaast ontvangt ze haar CAC en het res. CACIB.

08.03.09: 4 van de 6 honden uit het nest van Racine, te weten Achirône, Amice, Aquine en Attice doen mee met de door de BCN georganiseerde Maatschappelijk Aaanvaardbaar GedragMAG-test. Ze doorstaan allen de test met een uitstekende beoordeling.

mag09

Opvallend is de mate van vriendelijkheid. Geen van allen scoren angst, grote angst, paniek of agressie. Met dit resultaat ben ik erg tevreden en het sterkt me in mijn ideeën. Voor de uitslagen:

07.03.09: Voor de 3e keer behalen Attice en Aquine hun U.V. betekent uithoudingsvermogen. Het is een proef die bestaat uit 20 km in draf naast de fiets lopen met een gemiddeld tempo van 12-15 km per uurU.V.-diploma. Ze hebben eerder deze proef afgelegd in 2006 en 2007. Deze duurtraining komt in de opleiding voor reddingshond goed van pas.

uv1 uv2 uv3

17.02.09: Attice ondergaat in verband met fokplannen een gezondheidsonderzoek in de kliniek Veterinaire Specialisten Oisterwijk. Haar hart wordt door Drs. L.M. Overduin gecheckt en in orde bevonden. Haar ogen worden door Drs. A. Heijn gecontroleerd en zoals verwacht vindt hij geen afwijkingen.

30.11.08: Op de Winnertentoonstelling te Amsterdam behaalt Attice 2 Uitmuntend in de kampioensklasse.

25.10.08: Amice met eigenaresse Til de Jongh volgt met het behalen van haar er zijn max. 320 punten te behalen en Amice behaalde er die dag 269. Kwalificatie: uitmuntendGGb - diploma het voorbeeld van Aquine en Attice. Als klap op de vuurpijl behaalt ze die dag ook haar voor het GH2 - diploma (gehoorzame huishond) behaalt Amice 22 punten, het maximale aantal dat te behalen isGH2 - diploma. Amice en Til proficiat.

amice1 amice2

06.09.08: Attice behaalt in Breda het diploma Reddingshond Vlakte B. Kwalificatie: Voor dit examen zijn maximaal 300 punten te behalen. Voor het zoekwerk (afdeling A) 200 punten en voor het appèl (afdeling B) en de hindernisbaan (afdeling C) elk 50 punten. Attice behaalt totaal 243 punten. Voor afd A - 157 pnt, voor afd. B - 39 en voor afd. C - 47.Goed. Keurmeesters zijn deze dag Mw. R. Gerritsen voor het zoekwerk (afd. A) en dhr. R. Haak voor afdeling B en C.
Aquine en Thieu hadden wat minder geluk en slaagden niet. Voor meer info.

vlakteb4 vlakteb5 vlakteb2

vlakteb6 vlakteb8 vlakteb7

31.08.08: Mirelle is zeer plotseling overleden. Een waarschijnlijk doorgebroken (milt of lever) tumor was reden voor euthanasie. Ze was net 12¼ jaar.

mirelle1 mirelle2

26.07.08: Nationale d'élevage te Dudelange in Luxemburg behaalt Attice 1 Uitmuntend (foto li), CACL in de kampioensschapklasse en Racine 1 uitmuntend (foto Re) in de veteranenklasse.

attice-luxemburg racine-lux

22.06.08: In Oterleek deelgenomen met Attice aan een clinic schapendrijven. Voor meer foto's.

attice-schaap4 attice-schaap2

15.06.08: In België op de Nationale d'élevage behaalt Attice 2 Uitmuntend in de kampioensschapklasse.

attice-polleur1 attice-polleur2

01.05.08: Op de kampioensschapclubmatch van de BCN behaalt Attice 4 Uitmuntend in de kampioensklasse, Achirône 'n Uitmuntend en Aquine een Zeer Goed in de openklas teven.

22.03.08: Attice en Aquine behalen beiden in Wanroy het diploma Reddingshond Vlakte A. Het examen vindt plaats onder auspicien van de (door de Raad van Beheer erkende) Nederlandse Reddingshondenbond.
Kwalificatie: Voor dit examen zijn maximaal 300 punten te behalen. Voor het zoekwerk (afdeling A) 200 punten en voor het appèl (afdeling B) en de hindernisbaan (afdeling C) elk 50 punten. Attice behaalt totaal 275 punten. Voor afd A - 191 pnt (Uitm), voor afd. B - 46 (zg) en voor afd. C - 38 (vold). Aquine behaalt 284 punten. Voor afd A - 196 pnt (Uitm), voor afd. B - 41 (g) en voor afd. C - 47 (zg)Zeer goed. Keurmeester: dhr. J. Meijer. Voor meer info.

vlakteA5 vlakteA8 vlakteA9

vlakteA7 vlakteA6 vlakteA4

02.01.08: De HD uitslag van Achirône is net zoals Aquine en Attice HD A

chirone-kop chirone-staan

25.11.07: Attice behaalt op de Winner-tentoonstelling in Amsterdam 1 Uitmuntend en het reserve CAC / CACIB in de kampioensschapsklasse.

05.10.07: Attice en haar zus Aquine behalen in Tsjechië hun diploma Reddingshond Geschiktheid Vlakte.
Kwalificatie: Basiscertificaat Reddingshond onderdeel vlakte (IPO-R). Beiden behaalden 191 punten (max. 200 punten). Aquine: zoekwerk 99 pnt (uitm) en 92 (zg) voor appèl. Attice: zoekwerk 94 (zg) en 97 (uitm) voor appèl.uitmuntend. Dit examen wordt in Nederland erkend door de Raad van Beheer en de Commissie WerkHonden. Het IPO - R (reddingshond) is een internationaal programma.

tjechie3 tjechie5 tjechie1

tjechie8 tjechie10 tjechie9

02.10.07: Aquine ontvangt haar Belgische HD beoordeling. De uitslag is In België wordt elke HD uitslag verdeeld in 2 subgroepen. Men kent b.v een A1 en een A2 uitslag (de eerste is beter dan de 2e). Bij een A (1+2) uitslag is de Norbergwaarde groter dan 26 ((103-90)x2)HD A1.

auine-kop aquine-staan

26.08.07: Attice behaalt op de CAC tentoonstelling in Rotterdam 1 Uitmuntend, CAC, CACIB en BOB.

14.08.07: Van Rocco worden op ruim 7-jarige leeftijd alsnog HD foto's gemaakt en beoordeeld. Uitslag is botafwijking 0, norbergwaarde 25, onvoldoende aansluitingHD A. Gezien zijn leeftijd een uitslag om trots op te zijn.

rocco-kop rocco-staan

12.08.07: Attice behaalt op de CAC tentoonstelling in Berghem het reserve CAC en daarmee haar laatste puntje voor de titel Een hond is Nederlands kampioen als hij 4 CAC's bezit. Het laatste punt moet behaald zijn als de hond ouder is dan 27 maanden. Een res. CAC telt voor ¼ CAC. Nederlands kampioen.

10.06.07: Over 2006 wint Attice zowel de meest succesvolle showhondOdettebeker als de meest succesvolle werkhondDu Cerf Rougecoupe. Een prestatie om trots op te zijn. Showen en werken gaat meestal niet samen.

09.06.07: Attice behaald haar VerkeersZekere Hond. Een Nederlands basisafrichtingscertificaat dat men nodig heeft voordat men b.v. IPO examen wil doen. Vergelijkbaar met het Duitse BH-hund. Maximaal zijn 60 punten te behalenVZH diploma met 51 punten.

08.06.07: Thieu Peerlings heeft Ruiz op 7 jarige leeftijd Hij had een niet meer operabel fibrosarcoomin laten slapen. Voor een beauceron veel te jong.

ruiz-kop ruiz-staan

26.05.07: Attice behaald op de Epreuve Nationale Excellent + in de CAC klasse. Tevens behaalt ze haar Certificat de Sociabilité et d\'Aptitude à l'Utilisation. Het Franse basisafrichtingscertificaatCSAU met een Excellent (uitmuntend).

a-csau2 a-csau3 a-csau1